USR: promitea eliminarea pensiilor speciale, dar a oferit doar vorbe și iluzii

Promisiuni în vânt, angajamente uitate și o neglijență revoltătoare. Aceasta a fost abordarea USR în privința pensiilor speciale o dată ce s-au așezat confortabil în fotoliile guvernamentale. O temă pe care au mizat masiv în campania electorală a devenit, brusc, o amintire palidă.

USR nu doar că a eșuat în a rezolva problema pensiilor speciale, dar a părut că nici măcar nu a încercat. Dacă în opoziție erau cei mai vocali critici ai acestei inegalități flagrante, la guvernare s-au transformat în complici tăcuți.

Au avut timp să organizeze conferințe, să participe la evenimente media și să se lăude cu alte „realizări”, dar când a venit vorba de a elimina pensiile speciale? Linște. Nu doar că nu au avut un plan, dar nici măcar nu au adus tema în discuție.

USR a vândut românilor un vis dar a livrat un coșmar. Sub masca reformei și modernizării, au demonstrat că sunt la fel de detașați și indiferenți ca și predecesorii lor. Pensiile speciale rămân, iar promisiunile USR se pierd în vânt, lăsând în urmă un gust amar de trădare.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu