Sunteți de acord ca finanțarea de către stat a partidelor politice să continue?

Sunteți de acord ca finanțarea de către stat a partidelor politice să continue?

Loading ... Loading ...

Aproape 60 de milioane de lei este suma primită în septembrie de către partidele politice ca și subvenție din partea statului român.

Deși este o sumă impresionantă de bani ea reprezintă doar fracția lunară. Partidele folosesc acești bani pentru a-și consolida puterea și nu pentru a da românilor o bună guvernare.

Ce se putea face cu această sumă mare de bani? În primul rând se puteau crește alocațiile pentru copii sau s-ar fi putut construi grupuri sanitare pentru școlile din satele abandonate de autorități. În România lucrului bine făcut peste 30% din școli nu au grupuri sanitare civilizate și peste 90% nu îndeplinesc condițiile sanitare sau de incendiu.

Principalele partide care beneficiază de acești bani sunt: PSD, PNL, USR, emanații ale fostului PCR.

Să fie un bonus de performanță? Puțin probabil având în vedere managementul politic dezastruos al ultimilor 30 de ani.

Dar aceasta este doar subvenția. Suntem în campanie electorală și partidele se vor prezenta ulterior cu sume impresionante de bani pentru decontarea cheltuielilor.

Se pare că trăim într-un cerc vicios, în care cei asupriți trebuie să plătească pe asupritori.

Ce fac partidele cu acești bani? Sumele mari de bani nu sunt folosite de partide pentru a construi spitale ci ca să închirieze sedii scumpe pentru a trimite banii către proprii membri, se plătesc amantele pe post de secretare, se corup ziarele, ziariștii.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu