Sondaj. Sistem antiaerian vechi de 50 de ani sau dublarea alocațiilor pentru copii?

Trebuia România să cumpere un sistem PATRIOT vechi de 50 de ani sau să dubleze alocațiile pentru copii?

View Results

Loading ... Loading ...

România a recepționat astăzi un sistem antiaerian de rachete Patriot. Sistemul nu și-a dovedit niciodată eficiența în cadrul unui conflict armat, el fiind mai vechi de 50 de ani.

Există câteva state ce au dispus de acest sistem de apărare antiaeriană dar cei care l-au comandat au sfârșit sub o ploaie de bombe trimise de americani sau de către ruși…

Sigur că americanii au spus că i-au făcut un upgrade, dar gândeți și voi singuri ce înseamnă să faci upgrade unei mașini de acum 50 de ani sau unul calculator de acum jumătate de secol.

Cam toți românii pricep că e vorba de o taxă de protecție, sau de tribut, cum se spunea acum vreo 300 de ani. Pe atunci îl plăteam la turci, apoi am plătit și la ruși, iar acum au venit americanii și plătim tribut către ei.

Un astfel de sistem nu ajută absolut cu nimic împotriva Federației Ruse și nu ne apără de nimeni. Este un fel de autostrada invizibilă Bechtel.

Se pune următoarea întrebare: oare dispune România de câteva miliarde de euro ca să plătească un astfel de sistem sau era mai necesară realizarea unei investiții majore în fabricile de producție a armamentului din România?

Am dori să aflăm și părerea românilor despre acest subiect extrem de delicat.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu