Sondaj. Peste 85% din locuitorii din Râmnicu Vâlcea își doresc schimbarea administrației locale

Râmnicu Vâlcea, 21 ianuarie – Un recent sondaj realizat de Centrul pentru Studii Politice și Sociologice (CSPS) a relevat o dorință profundă de schimbare în rândul populației din județul Vâlcea. Conform datelor, un impresionant procent de 85% din respondenți și-au exprimat dorința pentru schimbări semnificative la nivel local.

Studiul, care a cuprins un eșantion reprezentativ de locuitori din Râmnicu Vâlcea, a evaluat percepțiile și așteptările cetățenilor cu privire la administrația locală, serviciile publice, infrastructură și calitatea vieții. Rezultatele indică o nemulțumire generalizată și un apel clar pentru îmbunătățiri în aceste domenii.

Directorul CSPS, Dr. Mihai Popescu, a declarat: „Rezultatele sondajului nostru subliniază o nevoie acută de schimbare în Vâlcea. Oamenii sunt clar nemulțumiți de status quo și își doresc o administrație care să răspundă mai bine nevoilor și așteptărilor lor.”

Aceste descoperiri vin într-un moment critic pentru localitate, cu alegerile locale apropiindu-se. Rezultatele sondajului ar putea influența semnificativ deciziile politice și strategiile candidaților.

În plus, sondajul a explorat și alte aspecte, inclusiv gradul de satisfacție față de serviciile de sănătate și educație, precum și percepția cetățenilor asupra economiei locale. Deși există anumite aspecte pozitive, imaginea generală este una care cere o atenție sporită și măsuri concrete.

Acest sondaj ar putea reprezenta un punct de cotitură pentru Râmnicu Vâlcea, oferind o bază solidă pentru schimbările dorite de majoritatea populației. Este de așteptat ca acest val de opinii să aibă un impact semnificativ asupra viitorului politic și social al județului.

Sursa: Centrul pentru Studii Politice și Sociologice

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu