Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că AUR consideră că este momentul pentru o schimbare în România în ceea ce priveşte organizarea teritorială. Propunerea AUR este de a avea un primar doar dacă există 5.000 de locuitori şi reducerea numărului de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) de la 3.300, câte sunt în prezent, la 1.300. De asemenea, AUR propune modificarea hotarelor judeţelor, astfel să se ajungă la 12- 15 judeţe.

Potrivit liderului AUR, în prezent ţara noastră funcţionează pe baza unei organizări teritoriale stabilite în 1968. “Multe lucruri s-au schimbat de atunci. S-au făcut şi lucruri bune pe organizarea asta teritorială şi lucruri mai puţin bune, dar noi, AUR, considerăm că este momentul pentru o schimbare”, a declarat George Simion.

În cadrul conferinţei, liderul AUR a invitat reprezentanţii partidelor politice, atât din coaliţia de guvernare, cât şi din opoziţie, să participe la dezbaterea pe care AUR o organizează joi, 2 noiembrie, despre reforma administrativă a României. Printre invitaţii menţionaţi de liderul AUR se numără, pe lângă parlamentarii partidelor politice, reprezentanţi ai coalitiei de guvernământ dar şi ai opoziţiei din teritoriu, precizează formaţiunea într-un comunicat.

George Simion a subliniat că, „dacă nu ia măsuri de urgenţă, Marcel Ciolacu o să rămână în istoria acestei ţări ca fiind premierul care a tăiat hârtia igienică. Credem că domnul Ciolacu poate mai mult. Îl încurajăm să facă mai multe, îl invităm joi la dezbaterea noastră”.

Propunerea AUR este de a avea un primar doar dacă există 5.000 de locuitori. În plus, partidul propune reducerea numărului de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) de la 3.300, câte sunt în prezent, la 1.300. De asemenea, AUR propune modificarea hotarelor judeţelor, astfel încât să avem între 12 şi 15 judeţe.

Contact Us