Mirel Palada: Bătălia pentru Europarlamentare se va da între PSD și AUR. PNL e la 15%

Sociologul Mirel Palada crede că alegerile europarlamentare, primul scrutin din cele patru de anul viitor, îi vor avea drept protagoniști pe PSD și AUR.

„Șansa USR-ului este este că PNL-ul fiind în scădere, are candidați din ce în ce mai slab, și atunci lumea din tabăra anti-PSD să meargă la USR”, a declarat Mirel Palada, luni, la Marius Tucă Show, pe Gândul.

„Este prea târziu ca PNL-ul să se decupleze de Iohannis. PNL va cădea într-o zonă a partidelor de mijloc. În Ardeal există și o parte de voturi reziduale”, a adăugat sociologul.

„Avem principalul partid PSD, care va fi ușor erodat de guvernare și de iarnă. PSD-ul poate să ajungă la 27%”, a adăugat acesta.

Palada crede că marea supriză va fi AUR.

„Ai marea surpriză a acestei perioade electorale, ai AUR care crește din ce în ce mai constant, peste 20% și a devenit al doilea partid care va mai primi încă vreo două sau trei puncte procentuale din diaspora, mai ales la europarlamentare, unde este un vot ideologic și unde primarii nu contează atât de mult cum și-ar dori PNL-ul, de exemplu”, a precizat sociologul.

„Va fi o concurență între PSD și AUR. Ai un PNL care e posibil să se întoarcă undeva spre un 17%, iar pragul lor de victorie va fi de 20%. În momentul de față sunt undeva în jur de 15%. PNL este un partid din ce în ce mai stigmatizat de asocierea cu Iohannis”, a mai afirmat Mirel Palada.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu