George Simion: Vrem șanse egale pentru antreprenorii români! – impozit de 1% pentru multinaționale

George Simion, liderul AUR, a venit cu o soluție simplă pentru problema multinaționalelor care fac bani în România și îi direcționează în afara țării. Prima măsură pe care o va lua Guvernul AUR, dacă ajunge la putere, va fi impozitarea acestor companii cu doar 1%.

George Simion a reamintit că această propunere trebuia făcută de mult timp, chiar de către Marcel Ciolacu, și că este necesară pentru a asigura șanse egale pentru antreprenorii români.

Lista multinaționalelor vizează companii din diferite domenii, precum cele care taie pădurile, companiile austriece sau cele care se ocupă de infrastructură, asigurări și telecomunicații, dar și hypermarketurile. Peste 150 de companii sunt incluse pe această listă.

George Simion a subliniat faptul că majoritatea companiilor românești plătesc impozite, în timp ce multinaționalele scapă sau sunt amendate. De asemenea, a adus în atenție faptul că angajații români plătesc cele mai mari impozite din UE, în jur de 47%.

Liderul AUR a identificat și cauzele găurilor din bugetul național. Pe lângă cheltuielile mari pentru războiul din Ucraina, Simion a subliniat că în timpul pandemiei au existat furturi de bani, fapt care a fost dezvăluit de comisia de anchetă de la Parlament. În mod ironic, sume importante au fost cheltuite pentru achiziționarea de izolete și spitale modulare, care nu au fost niciodată utilizate. Pentru a remedia aceste probleme și pentru a asigura egalitatea între români și străini, Simion propune impozitarea tuturor companiilor cu 1% din cifra de afaceri, o măsură care ar putea rezolva aceste probleme.

George Simion a subliniat că nu are nimic împotriva celor care muncesc corect în țară, ci doar împotriva celor care evită plata impozitelor. El a adăugat că românii plătesc cele mai scumpe prețuri la alimente și că este timpul ca această situație să se schimbe.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu