George Simion: sistemul tremură în fața AUR. Vor alegeri comasate. De frică

Iată ce a scris George Simion pe pagina lui de Facebook:

Spunem un NU clar pentru comasarea alegerilor!

Disperați să își securizeze fotoliile moi, Marcel Ciolacu și Nicolae Ionel Ciucă sunt capabili să calce în picioare democrația românească.

Dinspre Palatul Victoria bate vânt de dictatură!

Nu vom fi de acord cu restrângerea dreptului românilor de a vota!„, a scris George Simion.

Comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele pe data de 9 iunie este varianta cea mai avantajoasă pentru PSD și PNL pentru că ar maximiza șansele celor două partide să ia mai multe mandate în Parlamentul European.

În contextul propunerii controversate de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, un val de critici a venit din partea primarilor PSD, care se opun vehement acestei idei.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, pare să fie într-o situație disperată, acesta a promis că-și va da demisia dacă AUR câștigă alegerile europarlamentare, iar acum încearcă să fraudeze alegerile pentru a-și salva funcția din fruntea PSD.

Poziția lui Ciolacu este extrem de slăbită după valurile de proteste care au cuprins România, lucru care demonstrează lipsa de încredere în capacitatea partidului de a obține un rezultat favorabil în alegerile separate.

ALEGERI COMASATE = ALEGERI FRAUDAGTE

PSD și PNL pregătesc fraudarea alegerilor prin comasarea lor. În acest context, comasarea alegerilor nu doar că pare ilegală, dar și subminează principiile democratice fundamentale.

Impactul comasării asupra votului pentru primari și consilieri locali este de asemenea semnificativ. Este clar că un astfel de pas ar putea distorsiona reprezentarea locală și ar putea afecta echilibrul puterii la nivelul autorităților locale.

Ciucă și PNL sunt disperați să comaseze alegerile, fiind foarte aproape de a nu trece pragul electoral.

Presiunea exercitată de AUR asupra PSD și a lui Ciolacu este un element cheie în această ecuație. În interiorul PSD, există o nemulțumire tot mai mare față de Marcel Ciolacu, mai ales în rândul primarilor.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu