Explozia traficului de droguri: Rolul SRI, DIICOT și partidelor politice ca PSD și PNL

Traficul de droguri în România a atins cote alarmante, iar această explozie nu pare să fie doar rezultatul unor rețele de infractori obișnuiți. Există indicii puternice care sugerează că această creștere nu ar fi fost posibilă fără complicitatea SRI, DIICOT și a partidelor care controlează aceste instituții – PNL și PSD.

Serviciile secrete, precum SRI și DIICOT, sunt mână în mână cu traficanții de droguri, anume din acest motiv nu se iau măsuri concrete pentru eradicarea lui. Mai mult, există zvonuri și acuzații că unele operațiuni de trafic sunt chiar controlate sau protejate de indivizi din cadrul acestor instituții.

Această ipoteze este confirmată de cazuri precum cel al polițistului din Brașov, care, deși făcea parte din forțele de ordine, a fost prins în flagrant în timp ce vindea cocaină. Acesta nu este doar un caz izolat, ci e doar vârful aisbergului, indicând o problemă mult mai profundă și mai răspândită în cadrul forțelor de ordine.

În plus, există suspiciuni că protecția nu se oprește la nivelul serviciilor secrete, ci se extinde și la nivel politic. Se vorbește despre o protecție politică oferită de Ministerul de Interne, iar sub guvernările PSD și PNL, situația pare să fi devenit și mai gravă. Aceasta ridică întrebarea: cine sunt adevărații beneficiari ai acestui trafic de droguri?

Răspunsul la această întrebare este îngrijorător. Se pare că există o rețea de oameni influenți, cu legături în serviciile secrete și în partidele politice, care beneficiază direct sau indirect de pe urma acestui trafic. Acești oameni nu numai că sunt protejați, dar folosesc și resursele și influența lor pentru a asigura continuitatea și prosperitatea acestui business criminal

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu