Explozia din Crevedia. Bilanţ cutremurător: 1 mort şi 57 de răniţi, dintre care 43 de salvatori. Staţia era închisă din anul 2020 şi funcţiona fără aviz

Explozia din Crevedia. O persoană decedată, 57 de răniţi, dintre care 42 de cadre MAI, mii de oameni evacuaţi. Acesta este bilanţul cutremurător al celor două explozii puternice care au avut loc la o staţie GPL din Crevedia, seara trecută. Doi salvatori, grav răniţi, au fost transferaţi deja în străinătate. Vorbim despre doi pompieri care au ajuns la Bruxelles. Alţi doi urmează să ajungă la Milano în această dimineaţă. Deflagraţiile, extrem de violente, au avut efecte devastatoare. Peste trei mii de oameni au fost evacuaţi, pe o rază de un kilometru.

Această zi ne arată încă o dată că nu ne-am învăţat lecţiile din trecut. Staţia era închisă încă din anul 2020, însă doar pe hârtie, pentru că în realitate aceasta funcţiona fără vreun aviz. Potrivit unor surse, totul s-ar fi petrecut din cauza unui angajat care alimenta butelia GPL cu ţigara în mână, iar furtunul s-ar fi spart.

De aici şi până la o nenorocire nu a mai fost decât un pas. În interiorul staţiei se afla butelia fixă, încărcată cu GPL, şi alte două cisterne mobile. Planul Roşu de intervenţie a fost activat la aproape o oră de la prima explozie, însă cea de-a doua deflagraţie a fost şi cea mai puternică, iar zeci de oameni au fost răniţi.

Marius Lulea (AUR): Românii arși la Crevedia au o singură șansă: trimiși în spitalele din afara Țării.

„Nu am învățat nimic, se merge pe: lasă că uită. Astăzi în spitalele din România se moare, nu se trăiește.

Vor urma câteva demisii formale, în realitate mutări pe alte poziții, și totul se va mușamaliza. Se fac anchete peste anchete numai ca să se ascundă adevărată problemă, primim circ din partea celor care ne conduc.

Trecem dintr-o criză în alta, asistăm la prăbușirea unui sistem. Nu vreau să știu ce va urma, nu vreau să știu ce va urma săptămâna viitoare.

Problema nu este la Crevedia, este un cancer generalizat în care instituțiile nu își fac treaba și totul este supus intereselor ascunse în partidele politice.

Doamne ajută pe cei aflați în suferință, mulți dintre ei salvatori, căci doar în tine mai avem speranța”.

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AU

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu