Crește prețul la motorină. Guvernul vrea agricultură ecologică, să nu producem nimic

Guvernarea PSD-PNL a anunțat o creștere semnificativă a prețului la motorină, o decizie care pare să submineze și mai mult capacitatea de producție a fermierilor români. Sub pretextul tranziției către o agricultură ecologică, această măsură este percepută de critici ca fiind o încercare de a reduce producția agricolă la un nivel minim, punând în pericol securitatea alimentară a țării.

„Este o absurditate. Cum să susții că vrei agricultură ecologică când, de fapt, faci imposibilă orice formă de agricultură prin creșterea costurilor de producție?”, a întrebat retoric un fermier afectat de noile politici. Această creștere a prețului la motorină vine într-un moment în care sectorul agricol se confruntă deja cu multiple provocări, de la impozitarea excesivă la lipsa unui sprijin real din partea guvernului.

Criticii acuză guvernul de ipocrizie și de lipsă de coerență în politica sa agricolă, subliniind că, în loc să ofere soluții viabile pentru o tranziție echitabilă către practici agricole sustenabile, executivul alege să împovăreze și mai mult fermierii cu costuri suplimentare. „Vor să ne conducă spre o agricultură ecologică în care să nu producem nimic. Este o strategie care va avea consecințe devastatoare pe termen lung”, a comentat un analist economic, evidențiind riscurile acestei abordări.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu