Considerați că un stadiu de pregătire militară pentru români, cu durata de maxim trei luni, ar fi util?

Loading ... Loading ...

În ultima perioadă un partid politic a susținut public utilitatea unui stadiu minim de pregătire militară și care să aibă o durată limitată, spre exemplu de maxim trei luni.

Acest stadiu nu ar presupune înrolarea și deplasarea s-ar face către unitate tot așa cum se face către locul de muncă.

S-a sugerat modelul Elveției sau al Israelului.

 • SONDAJ. Considerați că școala ar trebui depolitizată și numirile directorilor să nu fie politice?
  Fiecare guvernare vine și numește directori de școală care servesc partidul aflat la un moment dat la conducerea țării. Situația aceasta a dus în cele din urmă la falimentul sistemului de educație, puternic afectat de manageri fără competențe deosebite, altele decât că au servit un partid sau altul. Toate partidele vorbesc despre depolitizarea sistemului de învățământ, dar nici unul nu aplică această depolitizare, numai vorbe. Am dori să vedem ce își doresc românii cu privire la acest subiect.
 • SONDAJ. Considerați că RAED ARAFAT ar trebui demis pentru dezastrul din înțământ și sănătate?
  Ministrul învățământului a luat poziție cu privire la momentul la care se vor redeschide școlile și a susținut că el este pentru acest lucru, dar că decizia aparține lui Raed Arafat. Tot mai multe voci se ridică cu privire la înlăturarea secretarului de stat de la ministerul sănătății pe motiv că este principalul responsabil pentru modul defectuos în care a fost condus sistemul de învățământ în ultimii 30 de ani.
 • SONDAJ. Va reuși Donald Trump să mențină puterea în AMERICA?
  Situația în America pare că se complică, principalele instituții americane au fost preluate în forță de către protestatari. Va reuși însă Donald Trump să forțeze instituțiile americane să se răzgândească?
 • SONDAJ. Considerați că elevii ar trebui să se întoarcă în bănci pe 11 ianuarie?
  Părinții, profesorii și elevii consideră la unison că școala online este un mare fiasco și că revenirea în școli reprezintă o necesitate. În toate state Europei școlile au funcționat în mod continuu în perioada de pandemie, măsurile aplicate fiind unele punctuale ce au vizat persoana infectată, grupa din care face parte sau maxim școala unde urma cursurile. În România guvernanții au preferat să închidă școlile și cursurile să fie urmate online, în condițiile în care jumătate din copiii țării nu au acces la mijloace moderne de comunicare. Profesorii și învățătorii consideră că acest an este unul pierdut pentru educația copiiilor […]
 • SONDAJ. Considerați că liberalizarea pieței la energie va crește prețul?
  Din 1 ianuarie 2021 piața de enegie din România va fi una liberă. Guvernul României a anunțat deja, prin ANRE, că prețurile vor crește și cu până la 25%. PSD, PNL, USR și UDMR au cedat presiunilor externe și au dat drumul la prețuri. Acum vom plăti ca în Germania deoarece firmele străine ce au pus mâna pe piața internă pot vinde oriunde în Europa și de ce ar vinde ieftin românilor?
 • SONDAJ. Considerați că Iohannis trebuia să se vaccineze primul și în fața națiunii?
  Primul român care s-a vaccinat a fost o asistentă pe numele său de Mihaela Anghel. Mulți români au criticat faptul că nu este președintele cel care a făcut acest pas și că a indus o stare de nesiguranță prin acest lucru.

Contact Us