Bătălia internă între mafia PSD. Protestele sunt manipulate de Paul Stănescu care dorește debarcarea lui Ciolacu

În recentele proteste stradale ale agricultorilor afiliați Partidului Social Democrat (PSD), un nou scenariu politic pare să se contureze în spatele cortinei: manipularea orchestrată de Paul Stănescu, într-un efort de a debarca actuala conducere a partidului, reprezentată de Marcel Ciolacu.

Această mișcare, văzută de mulți ca un puci pus la cale de Stănescu, nu este doar o simplă răfuială politică, ci semnalează o bătălie internă feroce pentru putere în cadrul PSD. Rădăcinile acestei bătălii se afundă adânc în structurile de putere ale partidului.

Pe de o parte, avem gașca loială lui Marcel Ciolacu, care deține în prezent frâiele puterii în PSD. De cealaltă parte, se află gruparea formată de Paul Stănescu și Gabriela Firea, care, potrivit surselor din interiorul partidului, se tem că rămânerea lui Ciolacu la putere ar putea însemna sfârșitul carierei politice pentru cei care nu-i sunt loiali.

Scopul acestui puci nu este doar schimbarea liderului, ci și neutralizarea potențialei represalii. Agricultorii, aflați în stradă, par să fie doar pioni în acest conflict intern, fără să-și dea seama că sunt manipulați pentru a servi interesele unui grup restrâns din partid.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu