AUR dorește fond de investiții ca în Norvegia: banii din resursele țării să fie a românilor, nu a politicienilor

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a propus crearea unui fond de investiții național, inspirat de modelul norvegian, care să gestioneze veniturile generate de resursele naturale ale României. Această inițiativă își propune să asigure că beneficiile financiare ale resurselor țării sunt redistribuite în mod echitabil către populația română, în loc să fie controlate de politicieni.

„Vrem să creăm un fond național de investiții, similar cu cel din Norvegia, unde profiturile obținute din exploatarea resurselor naturale sunt investite în beneficiul întregii națiuni”, a explicat Adrian Axinia. Partidul susține că un astfel de fond ar contribui la dezvoltarea sustenabilă a economiei României, oferind în același timp o mai mare transparență în gestionarea resurselor țării.

Modelul norvegian, cunoscut pentru eficiența sa în administrarea veniturilor din petrol, este adesea citat ca un exemplu de bune practici în gestionarea resurselor naturale. AUR propune adaptarea acestui model la contextul românesc, cu scopul de a asigura o gestionare responsabilă și profitabilă a resurselor naturale ale țării.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu