Alianța cu PMP apropie USR de 6%. Agitație mare la neomarxiști

Într-o mișcare „strategică”, Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că Eugen Tomac, „marele om politic” creat de Traian Băsescu, va deschide lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

Această decizie subliniază o transformare profundă în cadrul USR, demonstradă o tranziție de la identitatea sa inițială de partid anti-sistem la o entitate politică care acum se aliniază cu partidele sistemului ce au dominat scena politică românească în ultimele trei decenii și jumătate, perioadă marcată de sărăcie și corupție.

Prin această mișcare, USR nu doar că își asumă un rol în cadrul sistemului pe care odinioară îl critica, dar pare să își trădeze principiile fundamentale și membrii fondatori, îndepărtându-i pe aceștia din ultimii ani și înlocuindu-i cu figuri asociate cu structurile de putere existente, inclusiv cu persoane percepute cu grave probleme de integritate.

Eugen Tomac, cu o „bogată experiență” politică precum deturnarea fondurilor de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va fi noul „lider” al USR în Parlamentul European.

Prin această alegere, USR își propune să capitalizeze pe „experiența” și „rețetele” lui Tomac.

Conform unor sondaje interne ale partidelor de la guvernarea, USR este sub 10%.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu