Surse: Megaprotestul AUR se va muta la reședința baronului PSD de Bistrița

Conform unor surse apropiate partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), megaprotestul programat pentru sâmbătă la ora 14:00 în orașul Bistrița-Năsăud ar putea lua o nouă turnură. Planurile inițiale, care prevedeau o manifestație în fața sediului Biroului Electoral Județean (BEJ), ar putea fi modificate, iar mulțimea este așteptată să se deplaseze la reședința baronului local al PSD. Această schimbare vine în urma unor acuzații dure la adresa liderilor locali PSD, considerați vinovați de încercări de sabotare a campaniei electorale a AUR.

Mii de persoane sunt anunțate la protestul din orașul Bistrița-Năsăud, unde manifestanții se vor aduna pentru a condamna abuzurile comise de majoritatea toxică PSD-PNL-USR, care încearcă să elimine partidul AUR din competiția electorală. „Este un semnal de alarmă împotriva mafiei locale, care își apără privilegiile și sabotează democrația”, au transmis reprezentanții AUR.

Președintele AUR, George Simion, a anunțat protestul chiar din fața casei președintelui Consiliului Județean din Bistrița. Această mișcare simbolică subliniază determinarea liderului AUR de a confrunta direct baronii locali PSD și de a aduce în fața publicului abuzurile comise de aceștia.

Între timp, Poliția încearcă să intimideze pe cei care și-au manifestat intenția de a participa la eveniment. Sute de jandarmi au fost mobilizați, pregătiți să răspundă violent împotriva celor care protestează împotriva abuzurilor comise de coaliția PSD-PNL-USR. Această mobilizare a forțelor de ordine este văzută de organizatori ca o încercare de a înăbuși dreptul la liberă exprimare și de a proteja interesele politicienilor locali.

Baronul PSD de Bistrița este cunoscut pentru vila sa impresionantă, evaluată la sute de mii de euro, o construcție de lux ridicată aparent dintr-un salariu umil de bugetar. Această discrepanță majoră între stilul de viață și veniturile oficiale a fost adesea criticată de adversarii politici, care consideră că averea acestuia este un simbol al corupției și abuzurilor comise de cei aflați la putere.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu